Muzikális

Muzikális

1994

2019. január 16. - JasonX2

További bővülés, újabb beszerzési forrás, mellyel képben lehettem, egy újabb CD, és év végére teljes halál – ez történt 1994-ben.
Kezdjük egy szuperösszeállítással, amin a felvétel szuper volt, csak a sebesség nem, valamint a számok közötti túl sok szünet sem. De előtte hullajtsunk pár könnyet azért, hogy nem tudtam átmásolni a Techno House 5, 7, 10-es kazettákat.

 A Loft tavaly év végén hallatott magáról a Summer, summer című sikerrel. Ez ugyan év elején járt nálam, de nem másoltam át. Az ezt követő Hold on viszont meglett. Először a Respect Maximum Mix, majd egy válogatásról az Atmospheric Remix, később a Radio Mix is. Az ezt követő Love is magic nekem nem jött be, habár dübörgősebb volt.

loft_hold_on.jpg

Az Mc Sar & Real McCoy „első” száma jól szerepelt, ez volt az Another night (Dance Mix). Ezt követően az Automatic lover már nem volt ilyen sikeres, pedig a Trans Euro Mix, az Extended 12” és a Maximum Mix is segítette. Az ősszel érkező Run away viszont ismét tarolt. Ebben a Club Attack Mix helyett az Airplay I segített.

mc_sar_real_mccoy_run_away.jpg

DJ Bobo az év elején a Somebody dance with me Live változatával ért el valamelyest sikert. A Keep on dancing sem lett nagy siker, pedig itt volt az Extended és a New Fashion Radio Mix is. A Take control eredeti albumváltozatával végre az élre is került. A Radio Mix szerintem nem volt ilyen jó. Egész Európa odavolt az Everybody-ért. Nem rossz, de annyira nekem nem jött be. Az ősszel kiadott Let the dream come true ismét tarolt.

Dr Alban az Amadinnal közösen előadott Take me up-pal jelentkezett az év elején, két változat ellenére is mérsékelt sikerrel. A tavasszal kiadott Look, who’s talking is inkább ősszel jött be, mert akkora lett meg a rövidebb változat. Az Away from home hosszabb változatával volt sikeres. Az ősszel kiadott Let the beat go on már a nyár folyamán megvolt, de a kislemezkiadással sem tudtak egy számomra ütős darabot összehozni. A nyár folyamán meglett a Look, who’s talking album is, melynek másik oldalán a Maxi Techno Trance szerepelt.

A Def Dames Dope nevezetű belga négyes először az Ain’t nothing to do it-tal ért el sikert, majd ezt követte az It’s OK, allright. A Havin’ a good time már csak mérsékelt siker volt.

Az Ace Of Base-t idéző Foreign affair Randy Bushtól az év elején kapott figyelmet.

A Pet Shop Boys, habár elvileg jó zenéi vannak, az idén mindössze a Go West sikerdallal jelentkezett.

Ice Mc-től egy időben megvolt az Easy, de aztán odalett a kazetta. Év elején a Take away the colour hosszabb változatával jelentkezett. A Think about the way valamiért nem tetszett, csak az ősz folyamán vettem fel. Akkor már a következő darab volt az újdonság, ami esélyes lehet, de már csak 1995-ben.

Valószínűleg az év egyik nagy befutója a Cappella(, holott nem most kezdték a szakmát, és már több sikerdaluk is volt). Először a U got 2 let the music érkezett meg, annak is a Mars Plastic Mixe, majd mindjárt ezután a Plus Staples Mix, de annyira nem jött be. Viszont a Pagany KM 1972, azaz az Extended, de erre őszig várni kellett. A Move on baby-vel nem volt ilyen gond, mindjárt elsőre bejött, a Video változat mellett az Original és a Mars Plastic Remix segítette.

cappella_move_on_baby.jpg

A U got 2 know esetében sejthető volt, hogy egy régebbi darab, ugyanis a kazetta legalább egy egyéves darab volt. Először a Extended Club Mix és a Maxizone Remix volt meg, majd ősszel az „első” albumon lévő változat is, amivel az év egyik legnagyobb slágere lett.

cappella_u_got_2_know.jpg

A U & me a nyár végén érkezett meg VHS-en, és azonnal várólistára is került. A Video Mix mellett a Mars Plastic Remix van meg, szintén jól szerepelt.

cappella_u_me.jpg

Az album sajnos nem a legjobb formában lett meg. A minőséggel nem volt gond, de a számok nem voltak meg végig. A The big beat és a Move it up volt sikeres róla, utóbbi a következő áldozatjelölt, ugyanis a klipp meglett az utolsó napokban, és kurva jó.

cappella_u_got_2_know_album.jpg

Az Ace Of Base az év elején tarolt világszerte, nálam először a The sign hosszabb változata járt, ami sikeres volt, majd ezt követte a Don’t turn around. Ekkor járt nálam a The sign – US album, amin igen jó számok voltak. Aztán már csak a Happy nation kazetta járt nálam, amit átmásoltam, de az nem volt sikeres. Ami tetszett, a Young and proud és a Living in danger, amit szerencsére év végén kiadtak.

ace_of_base_the_sign_album.jpg

A K7 két számmal jelentkezett, hogy ne feledjük az hip-hop/rap zenét se. A Come baby come még elment, de Hi de ho már elhasalt.

Robin S tavaly nem jutott be a Show me love-val. Annyira a Luv 4 luv-ot sem akartam, de felvették, lassanként megkedveltem.

A furcsa nevű Urban Cookie Collective már tavaly elkezdte ténykedését. Első sikerét az év elején kaptam meg, ez volt a The key, the secret. Ezután a Feels like heaven maxiváltozata is megérkezett és jól is szerepelt. De legjobban a Sail away tetszett, ennek is a hosszabb változata van meg. Egy részletet sikerült a High on a happy vibe-ból felvenni.

A 2 Unlimited az idén sem volt tétlen. Először a más kissé elavult Faces kapott támogatást a UK Radio Mix és az Extended változattal. Majd ezután a Maximum overdrive Speedaumatic Remixe lett sikeres, mire lejárt volna, meglett a Radio Mix. A Let the beat control your body is új erőt kapott, miután az év elején kiadták kislemezen. Az Airplay Mix mellett az Extended változat és Out In Trance Remix segítette az élre. Kaptunk egy új megamixet, a Get ready for no limits-et. Nyár elején megjelent az új szám, a The real thing, aminek egy rövid és egy hosszabb változata volt meg. A nyár folyamán meglett a harmadik album is, ezúttal már egy eredeti kazettáról másolva. Erről a Burning like fire volt meg egy időben, és az Info superhighway. Ami még tetszett az albumról, az a Escape in music, What’s mine is mine, Face to face és a Nothing like the rain. Ősszel meglett a Tribal dance maxikazetta is.

2_unlimited_real_things.jpg

Maxx is az év elején érkezett meg azzal a kazettával, amin a Loft néhány száma volt. A Get-a-way több változatban is sikeres volt, Extended, 2 AM Club Remix, Airplay, Piano Remix, Naked Eye Alternative Radio.

maxx_get-a-way.jpg

Nyár elején befutott a No more (I can’t stand it), annak is Club Mixe. Ősszel a You can get it már mérsékeltebb siker volt, de a Heart of stone jól szerepelt. Meg is vettem a To the Maxximum albumot, hát ezen sem voltak végig a számok.

maxx_to_the_maxximum.jpg

A 49ers az év elején a Keep your love Extended változatával volt jelen. Habár eléggé Cappella hangzása volt (mivel ugyanaz a producer), nem lett igazán sikeres.

Az Odyssey egy tipikus eurodance számmal debütált, ez volt a Talk to me (Transmission Mix).

Az Intermission először a Piece of my heart TK Remixével jelentkezett, majd meglett a kislemez változat is. Nyár elején a Six days nagyobb siker volt, először a Single Mix-szel, majd a Progressive Remix-szel.

Több cikket is láttam a Bravoban a Take That-ről, de nem tudtam hova tenni őket. Pedig addigra már egy nagysikerű csapat volt. Két számmal voltak jelen elég kevés sikerrel, ez pedig a Relight my fire és az Everything changes.

Hozzám is eljutott Freddie Mercury újrakevert száma, a Living on my own hosszabb változatban.

Az Onix a Slammel gondoskodott, hogy némiképp kompenzálva legyen az elektronikus vonal.

Egy kis techno löket az év elején, egy válogatás kazettán szerepelt a KLF – Last train to Trancentral (The Iron Horse), Cubic 22 – Night in motion (Extended), T99 – Anasthasia (Instrumental).

Prince Ital Joe & Marky Mark az év elején szinte egyszerre érkezett a Happy people Long változata és a Bass Bumpers Remix. Nem volt rossz, a United sem lett volna, ha nem nyomták volna agyba-főbe. Utóbbinak a két alapváltozata van meg. Ezen kívűl még meglett a To be important is. Ősszel pedig a Life in the streets számuk, ami némiképp eltért az előző kettőtöl.

A Masterboy először az Everbody needs somedy (Higher & Higher Remix)-szel jelentkezett, majd pár hónap múlva a sikeresebb Single Mix is meglett. A következő sikerszám nálam nem lett annyira sikeres, ez volt az I got to give it up (Italo Mix), viszont ősszel az On & On Remix már tarolt. Szintén ekkor érték el legnagyobb sikerüket a Feel the heat of the night-tal, de nem nálam.

A Culture Beat év elején az Anything (Album)-mal aratott sikert, de még ennél is jobban ment a Radio Converted. Nyár elején a World in your hand rádióváltozata már csak mérsékelt siker volt, és nem sokat ezen pár hónap múlva az MKM Danish Flex Remix sem. Az év folyamán próbáltam a Serenity albumot megszerezni, de elég hézagosan sikerült. Erről a Mother Earth, a Rocket to the Moon és a The hurt tetszett. A legnagyobb dobás azonban a Serenity (Epilog) volt. Az év végén a Remix album megjelenésekor még meglett a DMC Megamix is, de az sem lett sikeres. Azt meg nem akartam elhinni, hogy utolsóként az albumról a gagyi Adelante jelent meg.

culture_beat_serenity.jpg

A Captain Hollywood Project az Impossible albumváltozatával jelentkezett mindössze, illetve a Love is not sex albumot is próbáltam átmásolni.

Az East 17 egy ismerős számmal kezdte az évet. A Pet Shop Boys egykori sikerének a feldolgozása, a West End girls sikeres volt. Rögtön ezután jött az It’s allright (Guvnor Mix), amiről mindig is március 15.-e jut eszembe, szintén sikerrel. Ezt követte nyár elején az Around the World (Our World Radio), majd a (Overworld Remix) és felbukkant, még ha csak videón is a Deep. Ősszel a Steam (Vapoureyes Mix) már elhasalt. Az év utolsó napjaiban újdonságként egy gyönyörű balladát hallottam tőlük, aki jövő évben jó eséllyel indulhat.

Magic Affair - Omen 3, ezt sokan szerették, de nekem nem igazán tetszett. Ennél jobb volt a  Give me all your love (Maxi), majd az In the middle of the night (Maxi). Bár ősszel jelent meg, de nyáron vettem fel a kívánságműsorból a Fire-t és a négy közül ez tetszett a legjobban, pedig ugyanolyan visszafogott tempója volt, mint az Omennek.

Míg a lemezboltokban nem, de a piacon elérhető volt Maxx „albuma” – ami egy válogatás volt. Erről sikeres volt a DJ Battista Team – Who are you?, Michelle – Love is history (Euro Power Edit), Matrixx – Can you feel it (Ultimate Club Mix). A B-Tribe – You won’t see me cry (7”), hát ez furcsa volt.

who_are_you.jpg

Felix remixkazettája, ami a két sikermaxi számait tartalmazta, It will make me crazy (Piano Remix), It will make me crazy (MMMM Mix), It will make me crazy (Red Jerry Remix), Don’t you want me (Red Jerry’s Holiday Remix).

Haddawaytől év elején meglett a The album. Erről a Shout és az I miss you volt kedvelt. Befutott két What is love? Remix, az Eat This Remix és a Tour de Trance Remix. Sikeres volt még a Rock my heart album és Extended változata is.

Elton John & Ru Paul – Don’t go breaking my heart (Extended), először annyira nem tetszett, de aztán bejött.

Az Enigma immár névvel debütált a Return to innocence-szel, de ezt is szokni kellett. A következő darab, a The eyes of truth-nak ez akkor nem sikerült.

Tavasszal végre befutott egy második cd lemez is, még ha csak 24 órára, ez volt Technotrax 9/1. Erről sikeres volt a Moby - Move (Radio), DJ Tom & Norman - Tales of mystery (Original), Naomi – Krafty, Final Fantasy – Sometimes, DJ Dick - The iron raver (Part I), Latex Empire - Waste of sugar, Legend B - End of season (Aural Edit).

technotrax_9.jpg

A Twenty 4 Seven az Is it love (Radio)-val debütált tavasszal és jó eredménnyel. Nyár elején a második szuperválogatás révén meglett a Slave to the music (Ultimate Dance Single), majd annak hosszabb változata is, ami az év nagy sikere lett. Amikor megtudtam, hogy csütörtökönként a Danubius kívánságműsorából érdemes felvenni, akkor lett meg a Take me away (Single). Ezután befutott a Slave tot the music album is, amiről még a Keep on goin', Music is my live, Slave to the music (Ferry & Garnefski Club RMX) és a Leave them alone lett siker. Utóbbival év végén klip formában is találkoztam, ha meglesz, jók az esélyei a jövő évre.

twenty_4_seven.jpg

A Technotronic a Hey yo here we go három változatával, Radio Mix, Euro Dance Mix, Fiesta Mix-szekkel volt sikeres.

technotronic_hey_yoh.jpg

A U96 mindössze egy számot adott ki, ez volt az Inside your dreams, mely először a Video, majd a Phase I-nal volt sikeres. Év végén kijött a Love religion, jó esélyei vannak a jövő évre.

u96_inside_your_dreams.jpg

A Corona – The rhythm of the night maxiváltozatát a MTT válogatásról ismertem meg, az végén a klipje is meglett.

A 2 Brothers On The 4th Floor a Never alone (Club)-bal debütált, de nem lett sikeres. Nem így a Dreams, mely akkorát robbantott ősszel, hogy majdnem az év slágere lett. Ezután meglett az első albumuk is.

2_brothers_on_the_4th_floor_dreams.jpg

A Doop – Doop (Sydney Berlin Ragtime Band Extended) szintén robbantott, nem csak nálam.

Kis kavarodás, a Pin-occio az Uta tuta tutatta, vagy valami ilyesmivel jelentkezett év elején, aztán volt egy Oochie Coochie Cartoon Club féle Pinochio is.

A Messiah a tavalyi Temple of dreams után mérsékeltebb sikert ért el a Thunderdome-mal.

Marusha révén a rave is megjelent, hehe. A Techno Trax 9 is tartalmazott rave számokat, de itt indult el igazán. Először a Somewhere over the rainbow lett sikeres, majd ez követte kisebb sikerrel az It takes me away. Ősszel meglett egy korábbi száma, a Go ahead, még kevésbé sikeresen. Viszont az aktuális Raveland még nagy dobás lehet.

Az Opus III és az It’s a fine day a nyáron tűnt fel először, majd ez kivételesen meglett a vhs számok közül ősszel a Techno House 5-nek köszönhetően.

Az Erasure nyáron az Always-zel volt hallható, de nem igazán tetszett. Viszont a feltuningolt Microbots Trance Remix annál inkább.

A Unit Feat Red Bone és a Move your body a hagyományos eurodance vonalat képviselte sikerrel.

A Prodigy újra feltűnt, ezúttal a No good-dal ért el nagy sikert nem csak nálam. Ennek hatására újra előkerült az Out of space is. Ősszel befutott a Voodoo people, kezdetben mérsékelt sikerrel, de aztán sikeres lett. Decemberben eljutott hozzám a Music for the jilted generation album, de technika híján kimaradt.

A Reel 2 Real az év egyik nagy sikerét érte el világszerte az I like to move it-tal, nekem kellett nem kevés idő, hogy megtetszedjen. Hasonlóan idő kellett a Go on move-nak. Ennek két változata lett meg, a ’94-es Vocal Mix és az Original. Ősszel a Can you feel it már jól szerepelt. Az év végére videón meglett a Raise your hands is.

A BG The Prince Of Rap nevet már hallhattam valahol, talán ’92-ben a… (This beat is hot). A The colour of my dreams nagy siker volt nálam is.

A Cappella mellett feltűnt az Anticappella és a Move your body, érdekessége, hogy a Maxima is kiadta ezt a számot, igazából nehéz lenne választani köztük.

Újabb techno adag a Techno House 4-nak köszönhetően. Erről sikeres volt a Channel X – Rave the rhythm, Blue Pearl – Can you feel the passion (7”), Thomson Twins – The saint, és főleg a Holy Noise – Get down everybody (Techno Mix).

techno_house_4.jpg

A poszt elején lévő Loft számhoz hasonlót kaptam szeptemberben, ez pedig a Fun Factory – Close to you (Close 2 Ragga Remix) volt. Majd csak év végén lett az eredeti változat, ami nagyot szakíthat majd jövőre.

A Unity Mixers a Unity Mix 4-gyel ért el szép sikert.

MoDo - Ein zwei polizei óriási európai siker, nálam nem annyira.

The Grid – Swamp thing, mint valaki jól rávilágított, voltak az év során különböző kevert műfajú számok, ez a bendzsó-techno volt.

Az E-rotic első száma, a Max don’t have sex with your ex nagy siker volt, mint kiderült ez a Hot Sex Max Mix volt.

Ha már nincs meg a Techno House 8, akkor egy újabb szám róla, a Future Sound Experience – No phantom in the opera (Curtain One Radio).

A Naughty By Nature és az Everything’s gonna be alright, aminél eltartott egy darabig kideríteni az előadót. Bár nem egy Hip-hop hooray, de jó.

USURA a nyáron a tavalyi siker videójával tért vissza, majd ősszel jött megy másik szám tőle, a Drive me crazy.

A Digital Scream két kazettával bővítette a gyűjteményt, a Made in Hungary és a Ha én gazdag lennék.

digital_scream_ha_en_gazdag_lennek.jpg

Év elején járt nálam a Techno House 5, de akkor nem tudtam átmásolni. Ősszel lehetőségem volt beszerezni eredetiben. Az Opus III nagy siker volt, ezenkívűl Platform One – The desires (99.5 Mix), C & C Music Factory – Pride (Radio) és zárásként a Dextro NRG – Sun Moon stars.

techno_house_5.jpg

A Sonicról mindig a játék ugrott be, ezzel a számmal debütált Westbam, Wizard of Sonic (Part I).

Perplexer az elérhetetlen. Nagy siker hazájában, de az istennek nem tudom felvenni, végül ősszel a Bravo listáról befutott az Acid folk rádióváltozata, aztán a Hard Trance Mix.

Visszatért a Snap, a teljesen más hangzású Welcome to tomorrow-val. Bár jó esélyei voltak, mégsem lett nagy siker.

Ragga 2 Sunshine – Jamboo jamboo, kellemes kis ragga szám ősz elején.

Rednex és a Cotton Eye Joe, lassú kezdet után az Overworked Remix-szel volt jelen.

A La Bouche első száma, a Sweet dreams jó eredménnyel debütált.

Következzen a futottak még kategória:

French Connection – I don’t like reggae (12”)        

Jazzy Jeff & The Fresh Prince – Boom! Shake the room (Mr Lee Extended)

Chilly White & Kenny Peach – OK Fred    

Run DMC – Oooh whacha gonna do (US Radio)   

Rob’N’Raz – In command   

Jinny – One more time (Radio Night)          

CB Milton – It’s a loving thing (12” Mix)               

Lupee Lou – Pumuckli          

The Musketeers – All 4 love 

Public Art – River (Run Dry Mix)    

Alison Moyet – Whispering your name        

Rozalla – This time I found love      

Melodie Mc – I wanna dance

Utah Saints – Something good         

K2 – Der berg ruft (Radio)   

Stella Getz – Yeah yeah (Radio)

Michelle Gayle – Sweetness (West End Remix)     

Mark’Oh - Love song

Whigfield – Saturday night

Tavaly a 4 Non Blondes világslágere volt, amitől lemartam magam, az idei évben egy kicsivel több volt, úgyhogy ezeket nem szerettem:

Mariah Carey - Without you

All-4-One - I swear

Wet Wet Wet - Love is all around

Bryan Adams, Rod Stewart & Sting - All for love

Bon Jovi - Always

Meat Loaf - I'd do anything for love

TNN - La Cucamarcha

Cranberries - Zombie

Sheryl Crow - All I wanna do

A Jam & Spoon és Plavka az év elején tűnt fel flamenco dance stílusú sikerdallal, a Right in the night-tal. A tavasz folyamán szépen teljesített az év egyik nagy slágere lett a hosszabb változat, mégha sokáig nem is volt meg végig.

jam_spoon_right_in_the_night.jpg

A Find me-t először nyáron a kívánságműsorban hallottam. Az is jónak tűnt. Szeptemberben véletlenül elcsíptem a rendszám nélküli 7 és fél perces változat egy részletét, elég rossz minőségben, és egyre többet nyúztam ezt a részletet. Pár hét és befutott a Radio Mix, amivel akkorát robbantott, hogy amíg az utolsó napokig üzemeltek a magnók, addig is naponta többször lefutott. Ennek köszönhetően a 2 Brothers sikerdalát leszorította az élről és az év slágere lett. Ekkor majdnem meglett a Tripomatic Fairytales 2001 cd, csak azon nem találtam ezt a számot, csak egy hasonlót hozzá, és a többi szám sem volt vonzó. Az ok az volt, hogy eredetileg az Odyssey to Anyoona volt a szám címe, majd azt Plavka énekével és gitárszólóval megerősítve hozták ki a Find me (Odyssey to Anyoona)-t.

jam_spoon_find_me.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jasonmuzikalis.blog.hu/api/trackback/id/tr1214567174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása