Muzikális

Muzikális

1995

2019. február 11. - JasonX2

Részben újraéledő technika, újabb beszerzési forrás (piac), a régi végső halála (Danubius) és sok év várakozás után először mobilitás (walkman) – ez történt 1995-ben.

Év elején újra működőképes lett a music centerem, de a cd része tönkrement. A kimaradt pár hét miatt gyors pótlás kezdődött. Kezdjük egy nem is piacos válogatással, ami egy jó minőségű krómos TDK kazettán szerepelt.

Az X-Pression – This is our night (Club Mix) egy tipikus eurodance szám, tetszett. Nyáron jött a másik szám, a There is a light (Unravel Mix), de az már kevesebb sikerrel.

Az Alvajárók nevét már tavaly hallottam, de nem volt meg semmi tőlük. Erre a válogatásra a Maxxet idéző Vigyázz rá! került fel. Év végén volt még egy számuk, a Cappellát idéző Törd szét. A két szám amúgy egy kislemezen szerepelt.

Visszatért a Captain Hollywood Project. A Flying high (Extended) nagyon népszerű volt, a rádióból a Single Mix szintén. Tavasszal a Spaceship Remixet vettem fel egy jól sikerült Eurochart listából, onnan többet nem sikerült ennyi számot felvenni. A következő szám már nem volt meg külön, hanem az Animal or human albumnak köszönhetően lett meg a szintén sikeres Find another way. Ősszel megjelent róla a harmadik szám, a The way love is. A régebbi számok közül az Impossible Extended változata lett meg, valamint az Only with you egy igen rövid rap-mentes változata.

captain_hollywood_flying_high.jpg

A Rednex tovább hódított az év folyamán. Év elején az Old pop in an oak (Extended) volt sikeres, valamint végre meglett a Cotton Eye Joe rádióváltozata. Tavasszal elérhető lett az első albumuk a Sex & violin. Erről harmadikként a Wish you were here ballada lett nagy siker hazájában. Kellemes darab, de annyira nem voltam oda érte. Ősszel jött a negyedik szám, a Wild and free, de az is mérsékelt siker volt. Viszont tetszett a Fat Sally Lee és a Shooter.

rednex_old_pop_in_an_oak.jpg

Ahogy várható volt, Ice Mc és az It’s a rainy day nagy siker lett. A Club Mix mellett a New Extended Remix/Lee Marrow Remix és a Ferrari Remix volt meg.

A Unit ezúttal Red Bone nélkül szerepelt, Live it up (Club Mix).

A TNN második száma nem lett nagy siker, pedig az Ayayay cielito nekem jobban tetszett, mint elődje.

DJ Hooligan először a Rave nation (Mark’ Oh Remix)-szel jelentkezett, majd az eredeti változattal. Nyáron jött a másabb stílusú Sueno future.

Az első napokban járt nálam néhány klip. Az egyik az akkor teljesen ismeretlen Mr President – Up’n’away volt. Tavasszal meglett az I’ll follow the sun, nyáron a Perplexer Remix is. A nem átütő siker ellenére megszavaztam a bizalmat az első albumnak, és összességében egy kellemes darab volt. Harmadikként a 4 on the floor Rap Mix lett meg, de az nem tetszett. Viszont az ősszel kiadott Gonna get along nagy siker volt. Még ekkor találkoztam a Marylin Monroe című számmal. Bár internet nélkül kicsit nehéz volt megállapítani, hogy ki kivel van, de valahol találtam egy régi válogatást, úgyhogy valószínűleg ez volt az első számuk 1993-ból.

mr_president_up_n_away.jpg

A K2 és a Der berg ruft (Extended) most sem lett sikeres, de a nyár elején felvett Die nachtilacht singt (Radio) annál inkább. Nyáron még befutott a Grossen bar, sikertelenül.

Az év egyik első albuma volt a Fun Factory és a Non-stop. Kicsit olyan, mint a fent említett Mr President album, hogy teljesen kellemes darab. Innen végre meglett a Close to you hosszabb változata, a Trouble Mix. A Take your chance Take The Tribe Remix nem, de az  eredeti tarolt, valamint a Pain eredetije is. Utóbbi tavasszal a Feel The Pain Mix-szel robbantott. Az albumról még tetszett az egyik korai számuk, a Groove me, valamint két ballada, a Hey little girl és az I miss you. Még az album előtt vették fel a Proove your love-ot. Nyár elején egy ragga számmal jelentkeztek, ez volt az I wanna B with U, annak is az Extended változata. Ősszel hasonló stílusban, de még kevesebb sikerrel jött a Celebration Vocal Mixe.

fun_factory_nonstop.jpg

MoDo a Supergut (Super Gut Mix)-szel jelentkezett év elején, mérsékelt sikerrel. Nem jött össze a rádióból rögzített Liebes tango és a Gemma tanzen sem.

A Scooter az év egyik nagy befutója volt. Az utolsó hetekben lehetett többször is hallani a kívánságműsor végén a Hyper, hypert. Nekem erre pár hetet várni kellett, de aztán nagy siker lett, akárcsak a módosított változata, a Faster harder Scooter. Februárban meglett az aktuális siker, a Mover your ass hosszabb változata, de az már mérsékeltebb siker volt. Májusban vettem fel az Endless summert, ami már akkor nagy siker lett. Ez elég volt ahhoz, hogy megvegyem az … and the beat goes on albumot. Erről nagy sikere volt a Different reality-nek, a Waiting for springnek és a Raving in Mexiconak. Ekkor lett meg a harmadik szám, a Friends kislemezváltozata, amivel szintén tarolt. Habár az Endless summer idő előtt siker lett, de nem kellett ősszel sem nélkülözni a Datura Remixnek köszönhetően. Év végén egy újabb sikergyanús darab jelent meg, de az már csak 1996-ban várható.

scooter_and_the_beat_goes_on.jpg

Az Intermission az év egyik első videóját adta a Give peace a chance-szel. Ennek a New Generation Mixe, azaz a hosszabb változata lett meg először, és jó volt, hogy hasonlóan a Piece of my heart-hoz, itt is volt rap-betét. Tavasszal egy régi szám feldolgozása lett meg, az All together now, mérsékelt sikerrel. Nyár elején jött a Planet love Video Mix, majd szeptemberben az Extended, ez utóbbi már szép sikert ért el. Mielőtt véget ért volna a csütörtök esti Tini kívánságműsor véglegesen a Danubiuson, még sikerült egyszer elcsípni, nem felvenni a Miracle of love-ot. Ősszel egyébként meglett a Piece of my heart album, melyről korábban két szám, az I know és a Peace to the nation volt meg.

intermission_planet_love.jpg

A La Bouche tavasszal adta ki második számát, a Be my lovert. Ennek először a rádióváltozata lett meg, de sem ez, sem a Trance Mix, sem a Club Mix nem aratott sikert, ami elég nagy hasalás a tavalyihoz képest. Ősszel lett meg a Hi NRG Remix, az már maradandóbb darab. Nyáron megjelent a Falling in love, ami egy lassúbb darab volt. Ennek a Wedding Club Mixe lett meg az eredeti után, mérsékelt siker mindkettő.

CJ Lewisnak nem sikerült betörnie, pedig az esély megvolt rá, de így, hogy egy nem teljes Everything is allright és egy részlet a Best of my love-ból…

A Centoryról először annyit tudtam, hogy a Snap-es Turbo B is benne van. Az első számukat egy mixből ismertem meg, ez volt a Point of no return, ami kedvelt volt. A folytatás, a Take me to the limit már nem volt ennyire. Tavasszal jött a The spirit, még kevesebb sikerrel eleinte, de aztán vitte valamire.

Perplexer a Da capo (Video)-val próbált sikert elérni, nem is rossz eredménnyel. Nyár elején jött a The church of house, ennek először a hosszabb változata, a Heaven & Hell Mix, majd ősszel a Video Mix. Kicsit furi darab, de jó. Ősszel már semmi praktikázás nem volt, csak egy „szimpla” rave számmal ért el sikert, ez volt a Love is in the air.

Mark’Oh mindjárt az elején tarolt a Tears don’t lie hosszabb változatával. Ennek később meglett az Oliver Lieb Remixe, de az mérsékelt siker volt. Tavasszal lett meg az első száma, a Randy Original Mixe. Nyár elején a Droste, hörst du mich-hel elég felemásan jelentkezett, de aztán siker lett. Akárcsak a őszi száma, ami a megszokott rave helyett egy house darab volt, az I can’t get no.

mark_oh_i_can_t_get_no.jpg

Mc Sar & Real McCoy nálam is visszatért az Another night rádióváltozatával ismét kedvelt lett. A Run away (Reel House Mix) is nagy siker lett, a Pulsar Remix már nem. Aztán lett belőle Real McCoy, tavasszal a Love and devotion UK Extended Mix/Development Corporation Remix-szel jelentkezett, majd nyár elején meglett az eredeti változat, ami nagy siker volt, pár hónap után az élre került. A Summer Club Mix már csak futtot még. Szeptemberben jött a Come and get your love, először az Energy Dance Mix, ami elment egynek, aztán a kissé másabb jellegű Radio Mix lassanként sikeres lett. Év végén az NRG Mix is sikeres lett. Ja, és májusban megérkezett az egyik első számuk, az It’s on you, bár nem lett sikeres. Az egyik kazettán aztán még másik három szám szerepelt az első, On the move albumról.

real_mccoy_love_and_devotion.jpg

A Playahitty kissé megkésve a The summer is magic (Gambrinus Club) debütált mindenféle siker nélkül. Nyáron lett meg a 1, 2, 3 című szám, de az csak év végén ért el jelentősebb sikert.

A U96 és a Love religion, ahogy várható volt, év egyik első nagy sikere lett. Tavasszal jött a következő szám, a Club bizarre, mérsékelt sikerrel. Ekkor jelent meg a harmadik album is, amit az év folyamán nem tudtam beszerezni. Erről viszont megvolt az If look could kill. Nyár elején jött a harmadik szám, a Moving, annak az Airplay Mixe ismét sikeres lett. Ősszel az Elka Extended Mix is meglett.

u96_movin.jpg

Maxx az év elején a karácsonyi Power of love-val próbált sikert elérni – sikertelenül. Új számmal csak az év végén jelentkezett, de az zárásig nem jött meg. Meglett viszont a tavalyi sikernek, a No more-nak a Mr Gee Mixe és a Video Mix.

DJ Bobo a Let the dream come true (Day After Gold Remix)-szel kezdte az évet, majd jött két szám a There is a party-ról, a Everything has changed és a Deep in the jungle, de ezek nem értek el nagy sikert. A Love is all around az album és a rádióváltozattal voltak jelen, mérsékelt sikerrel. Valamivel jobban ment a There’s a party a nyár folyamán. Ősszel lett meg a Freedom album változata, ami már nagy siker lett.

Az Ace Of Base a Living in danger-rel ért el újabb sikert év elején. A monstre House Mix viszont elég felesleges volt. Aztán eltűntek, és majd csak ősszel hallottam először a rádióban a Lucky love című visszatérő számukat. Ennek először az Extended, majd az Amadin Remixe lett meg, előbbi elég jól is ment.

BG The Prince Of Rap a Rock a bit (Electrophobia Mix)-szel a várttal ellentétben kisebb sikert ért el, és annyira nem ment a Can’t love you sem.

Az év egyik első kazettája volt a Pharao albuma. Erről először a There is a star lett siker, majd az I show you secrets Video változata és a helytelenül Unplugged-nak írt Sandstorm Single Remix. Szintén kedvelt volt a King Pharao, Beautiful flower of the bad, We got the key, Christmasland. A harmadikként kiadott World of magic már nem ment annyira, pedig a Land Of Unity Remix is besegített.

pharao_1.jpg

Végre meglett a Techno House 7 és 10. A hetes nagy része sikeres volt, így a Energija - Kosmonaut (The Private Kosmonaut Mix), Various – Ultimate Mix 3 (Mario Aldini), Fun Factory – Fun Factory’s Theme (Fun-Tech Mix), Vernon – Wrapped around your fingers (Hi-Tek Mix), V69 – I wanna be Kennedy, Harajuku – Phantom of the Opera (Maxi). A Fun Factory az a csapat, amelyikről már fentebb volt szó. Ironikus módon, mivel ez a válogatás egy 90 perces kazettán szerepel és a másik oldalán az az ötödik válogatás van, amit már tavaly megszereztem, ezért azt letöröltem és pont a Nonstop került a helyére.

techno_house_7.jpg

A tizedik válogatásról már ismerős volt a 2 Unlimited, amely már két éve is nagy siker volt. Innen jól szerepelt a Most Bass – Kiss you now (Fort Kox), Nymphomania Feat Monique S – I want your body (12”), GND – For fun.

techno_house_10.jpg

A Twenty 4 Seven, ahogy az várható volt, nagy sikert el az év elején a Leave them alone-nal. Még jobb lett volna, ha megvan kazettán is. Februárban lett meg a „második” album, az I wanna show you, de elődjével ellentétben, ez már nem lett akkora siker. A két kiadott szám, az Oh baby, és a Keep on tryin’ sem. Ami tetszett, az a Gimme more, Paradise, Breakin’ up és a Run away. Mivel tavaly elbaszták valahová a Goldstar kazettát, amin rajta volt a Slave to the music album és a Techno House 4 válogatás, ezért ezt újra be kellett szereznem. Szerencsém volt, mert ősszel egy akció keretében meglett eredetiben.

A Reel 2 Real sem a Raise your hands-zel, sem a Megamix-szel nem aratott nagy sikert. Erősítésként jött az első album, de nem igazán jött össze. Egy számmal ért el sikert, az pedig a Conway (Erick Meets CZ 101 Remix).

A Masterboy év elején az Is this the love-val kezdett, ennek az Union Mixe az év végén lett sikeres. Ja, év elején meglett a Different dreams, amit hamar nem tudtam időben hova tenni. Erről a címadó dal, a Masterboy theme és a Do you wanna dance lett sikeres. Nyár elején jött az új szám, a Generation of love. Ennek az Ipanema Maxi változata volt meg. Ősszel az Anybodyval újabb nagy siker, ezzel egy időben a következő album, a Generation of love is meg meglett.

masterboy_different_dreams.jpg

Bravo Exclusive Megamix 3 néven kaptam egy mixet év elején. De valójában ez a Deep Dance 28 volt. Erről ismertem meg a Centory – Point of no returnt, a Bass Bumpers – Good funt, Men Behind – How can I-t.

Moby a Feeling so real Original változatával ért el nagy sikert az év elején. Hasonló folytatás nem volt, de kedvelt volt az Evertytime you touch me (Beatmaster 7”). Ennek hatására megvettem az Everything is wrong albumot, de nagy csalódás volt, legalábbis az A oldala. Aztán egy kellemetlen élethelyzetemben én is úgy éreztem, hogy minden rossz, ekkor raktam be a B oldalt, ahol a fájdalmasan gyönyörű Everything is wrong, a God moving over the face of the waters és a When it’s cold, I’d like to die található.

moby_everything_is_wrong.jpg

A Darkness – In my dreams tavasz helyett nyáron lett igazán sikeres.

Charly Lownoise & Mental Theo a Wonderfull days feldolgozással a nyár elejére ért el igen nagy sikert. Ősszel vártam a Starst, de az már nem lett akkora siker. Viszont meglett az első album, a Charlottenburg.

charly_mental_charlottenburg.jpg

A Hysterie csak egy számmal jelentkezett, a You’re the one-nal, de az nagy siker lett. Köszönhetően annak, hogy a kívánságműsor is használta háttérzeneként.

Az Activate először a Let the rhythm take control (Extended)-del jelentkezett. De ez elhasalt. Májusban jött az I say what I want album változata, már kedvelt volt. Nyáron befutott a Save me (Sequenced Club Mix), ami óriási siker lett. És végül visszatért az I say what I want videóváltozata. Valamint a Beat of the drum (Hypnotic Straight Beat Mix) is meglett.

activate_save_me.jpg

Prince Ital Joe & Marky Mark a Babylon (Club)-bal ért el sikert kora tavasszal. Ezután még meglett az eredeti változat.

Az Ororo a Zombie (Rave Mix)-szel került az élre, annak ellenére, hogy az eredeti számot ki nem állhatom.

Egy újabb mixcsapat, bár a Boleroval már találkoztunk tavaly év elején. Ezúttal a Bolero Megamix 11-et hozták.

Melodie Mc két számmal jelentkezett az idén, a Give it up (Denniz Pop Remix) sikeres volt, az eredeti nem, akárcsak a Living in the jungle. Ezen kívül még az Anyone out there két változata is jól szerepelt.

A Star Wash kicsit nehéz mit mondani, márciusban a Disco fans (Cheese & Onion Remix) akkorát robbantott, hogy az év egyik nagy slágere lett. Mire elfáradt, megérkezett a Microwave Prince Remix. És ennyi. Se eredeti változat, se videó, se Strong like a lion!

star_wash_disco_fans.jpg

Az E-rotic tavasszal a Fred come to bed (Extended)-del szintén az év egyik nagy sikerét hozta össze. Időközben meglett Bed Fred Remix és a Radio Mix, de ezek már kevésbé voltak sikeresek. Végre meglett a Max, don’t have sex eredeti változata is, az is sikerrel szerepelt. Nyár elején jött a Sex on the phone Extended változata, majd ősszel a The Fast On The Heat Sex Max Remix, szintén sikerrel. Nyáron meglett az első album is, ősszel pedig a Willy use a Billy …boy.

e-rotic_fred_come_to_bed.jpg

A Snap a harmadik album második számával, a The first the last eternityvel már sikeres volt. Ennek az eredeti mellett a GDC Mixe lett meg. Ősszel a World in my hands már kevésbé volt sikeres.

A Prodigy a Voodoo people-höz hasonlóan lassan indult meg a Poison, de pár hét után befutott. Az első album, az Experience meglett. Nyáron az ehhez hasonló utolsó szám, a One love is megérkezett.

Crash Test Dummies – MMM MMM MMM MMM, ez véletlenül lett siker, nem ártott hozzá egy jó hangrendszer.

Az RMB áprilisban érkezett meg a Redemption (Love Nation Mix)-szel, mérsékelt sikerrel. Nyár elején a Love is an ocean sikeres volt. Ősszel az Experience (Club Mix) mérsékelten.

A Desireless és a Voyage már ismerős volt a nyolcvanas évekből. Idén ismét sikeres volt.

A KLF visszatért a Last train to Trancentral (Live From The Lost Continent Radio)-val.

Debütált a Dune és a Hardcore vibes (South Bound Mix) mérsékelten sikeres volt. Nem így az Are you ready to fly, ami az élre jutott. Év végén még hallottam az aktuális Can’t stop ravinget, jó esélye van a jövő évre.

A Soho Party is megérkezett. A tavalyi Gyere és táncolj kimaradt, viszont a Baby nem kell más (Radio)-val szép sikert ért el. És ennyi, mert a többi, a Szállj, az Etz petz kimehetsz és a Hiányzol mérsékelt sikerek voltak.

A Das Modul – Computerliebe (Extended) a tavasz és az év egyik nagy slágere volt. A következő szám, a Kleine maus már nem volt ennyire sikeres.

das_modul_computerliebe.jpg

Az E-Type először a Set the World on fire-ral tűnt fel, de az nincs meg. Tavasszal a Russian lullaby sikeres volt. Volt még a This is the way rövidebb és hosszabb változatban.

A Loft új albummal jelentkezett. Először a Don’t stop me now (Extended) volt meg, ez sikeres is volt. Ekkor lett meg a Wake the World (Leon Vs Coin Extended), bár jó esélye volt. Nyár elején lett meg a Magic of the night. Ősszel pedig az It’s raining again volt sikeres.

Az Imperio és a Veni vidi vici már tavaly ősszel hallótérbe került, de akkor nem lett meg. Tavasszal viszont meglett, és sikeres. A második szám, a Quo vadis már nem lett sikeres. A harmadik szám, a Nostra culpa is sikeres volt, illetve meglett a nálunk ki nem adott albumuk is. Erről még a Luna noctis volt siker.

Az East 17 egyből sikeres lett a Stay another day-jel. Tavasszal szintén sikeres volt a Let it rain. Nyáron a Hold my body tight két változata lett meg. Azonkívűl a Steam album is meglett.

A JX-t az Eurochartból ismertem meg, ez volt a You belong to me No Respect Remix, ez nagy siker volt. Ősszel a JX Edit lett meg.

A Sparks megérkezett a When do I get to sing „My way”, jól szerepelt. Ezen kívül még a  When I kiss you volt meg.

A Technotronic a Move it to the rhythm-mel ért el tavasszal sikert. Nyár elején a Recall lett meg.

A 20 Fingers lassan befutott a Short short man-nel. Nyáron sikeres volt a Lick it, ezután megvettem az albumot, de nem tetszett, akárcsak a Mr Personality túl is adtam rajta.

Az Interactive az év elején jelentkezett a Forever young-gal, de nem lett meg teljes hosszában. A következő sikerdal Living without your love volt, nyáron a Tell me when is sikeres volt.

Viszont sikeres volt az eredeti Forever young az Alphaville-től.

A Nightcrawlers a Push the feeling on (95 MK Extended)-del tavasszal jelentkezett. Nyár elején a Surrender your love, ősszel a Don’t let the feeling go.

Guru Josh egykori sikere még most sincs meg, de legalább a Taucher féle feldolgozás igen, Infinity (Phase 1).

A 3-O-Matic tavasszal jelentkezett a Hand in hand (Raving Hands Remix)-szel, nyáron meglett a Radio Mix. Ősszel az All I want is you.

Ősszel ért el sikert a Microbots – I didn’t know what to expect (Men Behind Radio Mix)

Az LA Style az idén egy eurodance számmal jelentkezett, Got to move.

Két Unity Mix lett meg az idén, tavasszal a hatodik, az tetszett, nyáron a második az már kevésbé.

A Strike inkább Angliában volt sikeres, véletlenül ismertem meg a U sure do-t.

Whigfield év elején az Another day-jel ért el sikert. Nyár elején a Think of you nem annyira jött be, főleg a nyírábrányi diszkó akkor agyba-főbe nyomta. Ősszel a Close to you két változata lett meg, a Down Town Remix, ami egy felgyorsított változat volt, sikeres volt. Az albumról két szám, az Ain’t it blue és az I want to love volt meg.

A Boyzone először a Key to my life balladával ért el sikert, majd végre meglett a Love me for a reason. Ősszel a So good már elég sikertelen lett.

A Corona tavasszal a Baby baby Extended változatával nem lett sikeres. Nyár elején a Gotta keep dancin’ sem segítette. Nyár végén a Try me out már siker.

A 2 Unlimited harmadikként a Here I got adta ki a Real thingsről. Amikor felvettem, örültem, hogy ezt a gagyi szart átmixelték. De csak addig, amíg meg nem lett a videóklipp, mert az bizony az eredeti változat megrövidítése. Végül megbarátkoztam ezzel a változattal. Ennek még két remixe volt meg, két X-Out. Tavaly már sikeres volt a Nothing like the rain, ezt meghagyták eredetiben. Készült hozzá két gyorsabb remix, hááát… Azonkívül a No limitet is felújították. Ősszel kijött a Hits Unlimited, a rajta lévő Do what’s good for me még próbálkozik.

A Basic Element tavasszal debütált a Basic injection néhány számával, erről a Touch és a The promise man volt sikeres. Nyár elején jött a második album, erről a Fiddle lett meg.

basic_element_basic_injection.jpg

A General Base nyár elején robbantott az I see you rádió változatával. Az ezen szereplő Rhythm and drums a nyár egyik nagy slágere lett.

general_base_i_see_you.jpg

Scatman John és a Scatman tavasszal lett ismert. Ennek a két eredetin kívül a Petch Remixe volt meg. A Scatman’s World szintén két változatban volt meg, annyira nem lett nagy siker. Az album is megérkezett ősszel.

A 2 Brothers On The 4th Floor tavasszal a Fly (Radio)-val, ősszel a Come take my hand (Extended)-del jelentkezett.

A Double You a Run to me album változatával ért el sikert.

A Cappella a Move it up klipjével ért el sikert, mert sokáig kellett várni, hogy meglegyen. Nyáron kiadták a Don’t be proudot, de az nem volt sikeres. Ősszel új szám, a Tell me the way mérsékelt sikerrel.

Nyáron lett meg a Hit Mix ’95, nem is gondoltam volna, hogy egy része már két éve megvan. Ennél sokkal sikeresebb volt a Dance Computer 3.

Visszatért Dr Alban. Az ősszel elérhetővé váló This time I’m free először a Credibility Radio Mix-szel próbálkozott nem sok sikerrel, de pár héttel később a pörgős Berlin 24 Hrs Remix már igazi siker lett.

A Carpe Diem az év elején az Alkalmi álommal próbálkozott, de kevés sikerrel. Ősszel lett meg a Lépj tovább, először egy remixe, aztán az eredeti, ez már sikeresebben.

A Splash és a One more dream (Radio) kora ősz egyik kedvelt eurodance száma volt.

Mark’Oh már szóba került korábban, az utolsó rave sikerére érkezett egy válasz is, Dr Droste – Mark’Oh hörst du mich (Long Rave), ami igazi bomba szám lett.

A 740 Boyz és a Shimmy shake (Short) egy újabb house sikerdarab.

Az Outhere Brothers először a Don’t stop-pal próbálkozott, de nem lett sikeres. A Boom boom boom a nyár kedvelt darabja volt, és egyre inkább szerettem volna, ha meglenne a La la la hey hey, amit a Unity Mix 6-ból ismertem meg. Erre még várni kell, de addig is pótlásként meglett a Dancing Divaz Remix. Ősszel meglett az albumuk is.

Haddaway is közel egy év szünet után tért vissza új albummal és két új számmal, de az első évad sikerét nem sikerült megismételni. A Fly away először a hosszabb, majd a rövidebb változatban próbálkozott. Ősszel a Catch a fire jött, illetve a Waiting for the better World, de egyik sem lett különösebb siker.

Bobby Brown két éve óriásit tarolt a Humpin’ around-dal. Idén újra megjelent a Two can play that game-mel, mindkettőt K-Klass remixelte, de ezúttal a nagy siker elmaradt.

A Sunbeam és az Outside World egy kedvelt rave szám volt a nyár folyamán.

A Matrix idén Take a piece of your heart című ragga-dance számmal szerepelt.

A 2 Heads kihasználta a flamenco-dance számok iránti igényeket a You don’t know-val.

A Chimo Bayo és az A si me gusta mi 1992-ben nem tudott siker lenni, idén a Tom Tom Remixnek köszönhetően igen.

Az Alex Party neve ismert volt már a tavasz folyamán, de végül nyárig kellett várni, míg megérkezett a Don’t give me your life (Saturday Night FMS), amivel óriási sikert ért el. Talán ez volt a legfájóbb hiány, amikor év végén valahová elbaszták a 106-os számú Dyras kazettát. Ősszel még egy számmal jelentkezett, a Wrap me up Original szintén nagy siker lett.

alex_party_don_t_give_me_your_life.jpg

Nyáron újra be kellett szerezni a Techno House vol. 4 válogatást, ezt a tulajdonosa eladta inkább, plusz egy Technotronic kazetta, plusz… a Digital Scream DJ Yano Remixes albumát. Ősszel még meglett az első kazetta, a The Mixx elég rossz minőségben.

A Sin With Sebastian augusztusban érkezett meg, a Shut up (Airplay)-jel, ami nagy siker lett. Ősszel jött a Ian Levine Remix, majd később a YMCA Mix (ez a hosszabb változat). A következő száma, a Golden boy szintén nagy siker lett.

sin_with_sebastian_golden_boy.jpg

A Def Dames Dope jókora késéssel, nyáron érkezett meg az Out of my mind-dal, ami a tavaly számok között helyezkedik el sikerügyileg.

Nina és a The reason is you kimaradt az idén, de az Until all your dreams come true Tranceformer Mixe sikeres volt.

Jinny – Keep warm (Alex Party Remix) jófajta zúzatós house darab a mixkészítő stílusában.

Marusha két számmal és egy albumma jelentkezett az idén. A Deep egy kellemes rave darab, a Unique egyelőre nincs meg. Viszont legalább részben meglett a tavaly nagyon várt Raveland a Hit Mix ’95-nek köszönhetően.

A Kelly Family is megérkezett, bár több száma is volt eddig, de a Roses of red volt ősszel a befutó, mégha volt is némi tiltakozás a popzene ellen.

A Clock tavasszal nem ért el sikert az Axel F-fel, de nyáron a Whoomp (There it is) feldolgozása már igen.

Az Antares ősszel egy jó kis eurodance számmal debütált, Ride on meteorite.

Ezen időszak egyik nagy durranása volt a Me & My és a Dub-I-dub.

me_my_dub-i-dub.jpg

Indra eurodance száma, az Anywhere (Extended) kedvelt volt, nem véletlen a hasonlóság DJ Bobo számaival.

Úgy tűnik, hogy a Twenty 4 Seven tagjai szólóban is próbálkoznak. Nance száma nincs meg, Stay C a Wham bam (Masterboy Mix)-szel próbált szerencsét.

A Dance Computer válogatásról ismertem meg, ősszel majdnem sikerült is megszerezni Jens – Loops and tings (Original) klasszikusát teljes hosszában.

A Dyewitness 1993 végén már tarolt a Observing the Earth-tel, most a Masterplan lett hatalmas siker.

dyewitness_masterplan.jpg

A Doop-tól nem lett meg a Huckleberry Jam (csak egy részlete egy mixben), viszont a Want too tarolt ősszel.

A Slam év elején jelentkezett a Back to music (Original Mix)-szel, de nem lett sikeres, viszont ősszel a U got 2 know (Dance Mix) annál inkább.

Ezt se gondoltam volna, hogy a Take That sikert ér el. Tavasszal még utált szám volt a Back for good, aztán végül megtetszett, de nem tudtam, csak videóról felvenni. A másik szám, a Never forget két változatban lett meg, az egyik az album változat, a másik a tempósabb kislemezváltozat.

A Kozmix rendszeresen szólt a Bravo slágerlistán, a Döng ez a ház.

A Dance 4 Colour és a More of the hot stuff (Radio) egy jajjjj, ez az ének és a rappelés… De mégis bejött idővel.

Az Erasure új albumot adott ki, erről elsőként a Stay with me jelent meg és szép sikert ért el ez a ballada.

A Candy Girls Feat Sweet Pussy Pauline – Fee fi fu fan (Radio) szintije Felixet idézi, talán ezért is lett kedvelt.

A Captain Jack – Captain Jack (House Remix) az ősz egyik nagy sikere lett, bár végül kiderült, hogy ez egy remix (akkor még nem tudtam).

Irene Cara – Rhythm of my life (Radio) az E-rotic számait idézi, nem is csoda, mivel ők a producerek.

A Culture Beat egész évben ígérte a visszatérést, ősszel sikerült is egy új albummal és számmal. Az Inside out (Extended) kissé lassú indulással az év vége egyik hatalmas slágere lett.

culture_beat_inside_out.jpg

Az Urban Cookie Collective a kissé lassúbb tempójú So beautiful-lal és egy új albummal jelentkezett, de nem lett olyan sikere, mint az elődöknek.

A Q-Tex – Power of love (Jon Campbell Remix) nagy siker volt.

q-tex_the_power_of_love.jpg

Egyik utolsó beszerzés idén a Tekknő és a Discotor album volt. Róluk úgy hallottam először, hogy Vámospércsen a Művelődési házban kialakított diszkóban léptek fel a nyáron, ezt a rádióban hallottam. Hát a mulatós zene nem az én világom, viszont itt nagyon jók a zenei alapok.

A kazetta másik oldalára az elektronikus zenétől kissé eltérve egy hazai rapcsapat, az Animal Cannibals Fehéren fekete, feketén fehér albuma szerepel. Erről a Takarítónő lett sikeres.

Látszik, hogy az idén jóval nagyobb volt a felhozatal, ezekről a számokról már nem tudtam mit mondani:

Archon – Cambodia (Dance Mix), JLM – Come into my life (Extended), Key Motion – No chance (Extended Club Mix), Holly Johnson – Legendary children (The Loop's Classic Extended Mix), Loree Williams – I keep lovin’ you (D-Floor Mix), Odyssey – Winter night, 49ers – Rockin’ my body (Cappella Remix), Yaki-Da – I saw you dancing (Extended), Lian Ross – Keep this feeling, Zhane – Shame, Slümpfen – No limit, U-Matic – Can you feel the love tonight, Gush – Stop this dream, Mind 4 Soul – Red wire desire, Terry Moog & Robofactory 4 – Pump up my soul, Charly Shaw – I’m feeling, 2 Cowboys – Everybody gonfigon, Ini Kamoze – Here comes the hotstepper, Pearl Feat Zadarica – Celebrate (Mellow House Mix), N-Trance – Set you free (Radio), Swing Feat Dr Alban – Sweet dreams (Extended), XXL – It’s cool man (Airplay Cut), Deuce – Call it love, Full Speed – Star (Radio), PJ & Duncan – Eternal love    , DJ Space’C – Love 4 liberty (Factory Radio Mix), Midnight Affair – Call me tonight (Single), On TV – Set me free (Radio Edit), Native Sons Feat Natasha – Indian dreams (Airplay), MARSS – Pump up the volume, Yaki-Da – Pride of Africa, JK – U and I, Giorgio Prezioso – Anybody anyway, Abigail – Don’t you wanna know, Frankie Feat. Paris Red – The power of love, 2 Sheriff – The cowboy (Sheriff’s Horse Mix), Hit The Floor – Love generator (Radio), Double Key – Life is the rhythm (Club), TNT Party Zone – Das Omen ’94 (TNT Radio), Men Behind – Feel the life (Extended), Megatronic & Mc Hihat – Power of dancing (Radio), Silent Circle – Every move every touch (Club), Anticappella – Express your freedom, Echo Bass – Gotta dance with the music (Radio), Sonic Dream Collective – Don’t go breaking my heart (Radio), Bed & Breakfast – You make me believe in magic (Radio), Realistic – Welcome to the beat (Extended), The Free – Dance the night away (Radio), Intrance – Take me on (Radio), Infinity & Roxane Price – In the name of love (Extended), Herbie – Pick it up (Radio), 2 Raff – Don’t stop the music, Daddy K -Voules vous caucher avec moi (Radio), Haddaway – Fly away (Extended), Double You – Dancing with an angel (Angel Mix), Boytronic – Blue velvet (Extended), Odyssey – Face to face (Radio), Shariff – Pearl of peace, Guy Jin – Reality, Taboo – I dream of you tonight (Radio), Cut’N’Move – I’m alive (Radio), Members Of Mayday – Bells of reformation (Video), Souladelic – I want your body (Radio), Daddy K – Up and down (Radio), Winx – Don’t laugh, Spooky – Video killed the radio star, Stella Getz – All in all (Radio), Major T – Tell me why (Maxi Version), USURA & Datura – Infinity (Astrological Mix), Marky Mark – No mercy (Club Mix), Ultrasonic – 1 2 3 4, X-Samar – La soledar, Garfield – Cool cat, Moonraker – Help, 2 DeeJays - Megamix 1 (Club Mix), Tinman – Gudvibe, Pozitive Connection – Abracadabra, Cherry Coke – No hagas el indio (Original), Groovecult – Come to me (House Cut), PoLo – I want you (Radio), Ibiza Mix 9, Fred Feuerstein – Fred komm ins bett, Bed & Breakfast – If you were mine (Radio), DJ Thoka – Let’s celebrate (Para-Dizer Remix), Leeroy Gomez – Wonderfull World, Dance 2 Trance – I have a dream (Extended), X-ite – Down down, Rave-O-Lution – Children of the revolution, En-Rage – My cry’s done (Radio), Bass Bumpers – Keep on pushing, Powersound – Freedom forever (Masterboy Radio), Ravers Nature – Stop scratching (Original), T-Spoon – Mercedes Benz, Human League – One man in my heart (TOEC Radio), Peter Schilling – Terra Titanic, Mystic – Spirit of Ibiza, DJ Filo Feat LB – Feel your soul, Sandra – Won’t runaway, Prophet – It’s gonna be the night, Herbie – I believe (Radio), Bananarama – Every shade of blue, Technohead – I wanna be a hippy (Flamman & Abraxas Radio), Stella Getz – Friends (Radio), Rozalla – Everybody’s free, Zino – Ramalamadingdong, SOF Feat Akiko – House music, NORA – You’re my heart you’re my soul, Dancefloor Syndroma – Power of love (Dance Mix), Victoria Wilson James – Reach for the melody (Men Behind Extended), Baby Boom – Every breath you take, Metrix – Slowdown, Carlos Peron – C’est moi, X-Fade – Dance, Osmania – Face of the stranger, Caballero – Love is a message (Strong Party Mix), Sons Of Ilsa – I’m a raver, Full Speed – Happy (Club), Magic Affair – The rhythm makes you wanna dance (Single), Alexia – Me and you (Extended), Worlds Apart – Baby come back (Long Love Affair Mix), Herbie – Right type of mood (Extended), Pizzaman – Sex on the streets (Radio), Max-A-Million – Fed boy, Taleesa – I’m burning up for you, Einstein Dr DJ – Electrowoman,  Junior Flex & Linda Rice – Work that love (Euro Mix), DJ Paul Elstak – Rainbow in the sky (K & A Extended), Kajsa – Angel eye (7’’ Version), Jay – When your love is really true, Bassheads – Anybody out there (Original Edit), PJ & Duncan – Our radio rocks, Donald Duck – Mr Duck, Urgent C – Wish you were here     , Master Of Love – Pump it, Paul Parker – It’s your destiny, Sweetbox Feat Tempest – Booyah here we go, Livin’ Joy – Dreamer (Club), Size 9 – I am ready

Akiket nagyon nem szerettem az idén:

Gompie/Smokie - Alice, who the fuck is Alice, Cranberries – Zombie, Diana King - Shy guy, U2 - Hold me, thrill me, kiss me, kill me, Bon Jovi – Always és This ain't a love song, Green Day - Basket case

********************************************************

A Jam & Spoon Plavkával együtt az idén is sikeres volt a tavalyi győztessel, a Find me-vel. Ennek a Dedicated To Blondes Remixe érkezett meg az ősszel. Májusban két újabb számuk jelent meg, az egyik egy gyors rave szám, egy Yello feldolgozás, a You gotta say yes to another excess. A másik, amivel ismét megszerezték a győzelmet egy újabb flamenco dance szám, az Angel, annak is kifejezetten a 158 BPM változata, mert az Airplay nem olyan jó.

jam_spoon_feat_plavka_angel.jpg

A cenzúrázatlan videoklipp:

A bejegyzés trackback címe:

https://jasonmuzikalis.blog.hu/api/trackback/id/tr2814619584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása